Защита на личните данни

В качеството си на отговорна компания, ние от онлайн магазин Gerdano.bg направихме необходимите промени в Политиката за поверителност в онлайн магазин Gerdano.bg и взехме необходимите мерки за повишаване сигурността на събирането, съхранението и обработването на данни, съобразно регламента No: 679/ 2016 за защита на лични данни на територията на ЕС (GDPR), влизащи в сила след 25-ти Май 2018г.

Идентифициране на дружеството/ организацията

    Наименование на Доставчика: ET Биби – Милен Маринов
  • Седалище и адрес на управление: гр. Варна, ж.к. Чайка, бл. 16 вх.В ап.17
  • Адрес за упражняване на дейността: гр. Варна, ул. Ген. Колев 38А
  • Данни за кореспонденция: гр. Варна, ул. Ген. Колев 38А , Email: office@GERDANO.bg, телефон: +359 888 074 343
  • Вписване в публични регистри: ЕИК 103022202

Какви категории лични данни се събират

При желание за поръчка от електронния магазин, ползвателите сключват онлайн договор за покупко-продажба, в който фигурират основни данни на поръчителя – име на получателя, адрес на доставка (личен адрес или офис на куриера), телефонен номер за връзка, имейл адрес. Това действие е изцяло по волята на потребителя.
Ако клиентът желае да му бъде издадена фактура – на него или на фирма, тогава са нужни допълнителни данни, както следват:

  • Фактура на фирма (Име на фирма:, Рег. по ЗДДС: да/не; ИД №:; Данъчен адрес; МОЛ);
  • Фактура на частно лице (Име, Адрес)

С какви цели се събират тези лични данни

  • данните са нужни за яснота и точност за доставка на поръчаният от Вас продукт/и;
  • за комуникация с Вас по отношение на награди от игри, но и за разрешаване на спорове и отстраняване на възникнало противоречие по време на процеса на покупко-продажба;
  • за информирането Ви за най-нови или промоционални продукти посредством нотификация.

Срок за съхранение на данните

Данните се съхраняват до приключване на сделката, т.е. докато получим потвърждение от страна на доставчика, че е предал желания продукт на клиента (стандартно отнема 1 или 2 дена, освен при официални празници и/или почивни дни. В тези случаи срокът може да бъде удължен със срока на неработните дни).

Категории получатели на ЛД извън дружеството, както и дали ще се предават данни в трети страни извън ЕС

Онлайн магазин Gerdano.bg спазва строго мерките за сигурност на лични данни на своите клиенти! Нашите партньори (Speedy, Rapido, Econt) гарантират спазване на конфиденциалност относно личните данни на нашите клиенти и да не ги предоставят на трети страни.
Работата на онлайн магазин Gerdano.bg е базирана и се извършва основно на територията на Р. България. В единични случай организираме доставка и до друга съседна страна, но фирмата отново ползва куриерска фирма Speedy (DPD за чужбина), които отговарят строго на промените според новия регламент.

Съществуването на конкретни права на субектите на данните (право на достъп, коригиране или изтриване на лични данни, ограничаване на обработването, възражение срещу обработването, преносимост на данните) и реда за упражняването им

Пазаруването в онлайн магазин Gerdano.bg се осъществява без необходима регистрация и Вашите лични данни НЕ СЕ съхраняват след завършване на Вашата поръчка.

Право на субектите на данни да подадат жалба до КЗЛД

Ако попаднете на нередност от наша страна и неизпълнение на посочения регламент относно личните Ви данни, може да подадете сигнал до Комисията за защита на личните данни.
Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,
тел.: (02) 940 20 46 факс: (02) 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

Дали предоставянето на лични данни е задължително по закон или договорно изискване, както и евентуалните последствия, ако тези данни не бъдат предоставени

Предоставянето на Вашите име, точен адрес на доставка и телефонен номер е задължително до приключване на покупко-продажбата. Това е необходимо, за да бъде изпълнено Вашето желание за доставка точно и навреме и за да можем да се свържем с Вас при възникнала невъзможност за доставката.